چرا ذرت:
اگررشد جمعیت ۷/۱% در نظر گرفته شود جمعیت جهان در سال ۲۰۱۶ به مرز ۸ میلیارد نفر و در نیمه قرن آینده به ۱۱ میلیارد نفر خواهد رسید. از این رو رقابت و تلاش برای تامین غذا بیشتر از موارد دیگر به چشم خواهد خورد.
طبق گزارش FAO میزان غذای مورد نیاز در دو دهۀ آینده به اندازۀ تمام غذای تولید شده در ۱۰۰۰ سال گذشته است در نتیجه کمبود غذا، قحطی و گرسنگی، بیش از ۷۰ میلیون نفر را تهدید می کند و بالغ بر ۳ میلیارد نفر نیز دچار سوء تغذیه خواهند بود.
به همین خاطر و با توجه به اهمیت محصولات اساسی گروه غلات (مانند گندم، برنج، ذرت و جو) که به طور مستقیم و غیر مستقیم عمده ترین بخش مواد غذایی جهان را تشکیل میدهند، برنامه ریزی لازم در جهت افزایش تولید این محصولات، غیر قابل اجتناب است.
طبق آمار پس از گندم و برنج، ذرت مهمترین محصول زراعی است و مورد توجه خاص بوده چرا که موارد استفاده زیادی برای انسان، دام، صنعت، داروسازی، صنایع غذایی و … دارد.
طبق تحقیقات بعمل آمده ذرت قدرتمندترین گیاه زراعی در جذب و ذخیره سازی انرژی آزاد موجود در زمین است.
عملکرد بالا، تنوع موارد مصرف، تنوع ارقام و هیبریدهای موجود، خواص مختلف زراعی مطلوب و بهره برداری اقتصادی خوب و سازگاری بالای ذرت با شرایط مختلف آب و هوایی باعث شده سالیانه قسمت اعظمی از اراضی دنیا به کشت این گیاه ارزشمند اختصاص یابد.
اهمیت و موارد مصرف ذرت:
اهمیت ذرت عمدتاً به دلیل عملکرد بالا و قابل کشت بودن آن در محدوده وسیعی از شرایط محیطی است. نقش ذرت در تأمین مواد غذایی مورد نیاز انسان، دام و طیور و مصارف صنعتی عامل مهم دیگری در توسعه کشت این محصول می باشند. به طور کلی سهم ذرت در تأمین غذای انسان، تغذیه دام و طیور و ماده اولیه جهت فرآورده های صنعتی به شرح زیر می باشد.
الف) غذای انسان ۲۵-۲۰%
ب) غذای دام طیور ۷۵-۷۰ %
ج) مصارف صنعتی ۵%
– تغذیه انسان:
از آسیاب دانه ذرت، آرد ذرت تهیه می شود که این آرد در تهیه فرآورده های مختلف صنایع غذایی از جمله قنادی و شیرینی پزی کاربرد فرآوان دارد.
اهمیت ذرت هم به علت پر محصول و هم به علت قابل کشت بودن آن در محدوده وسیعی از شرایط محیطی است. سهم عمده و نقش روزافزون ذرت در تأمین مواد غذایی مورد نیاز انسان عامل مهم دیگری در توسعه کشت این محصول می باشد.
خواص نشاسته ذرت: (درمانی)
– ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد. بنابراين براي تهيه نان ذرت در آنرا با در ساير غلات مخلوط مي كنند.
– ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.
– پماد ذرت خشك كننده زخم ها مي باشد.
– ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.
– استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند.
– روغن ذرت كلسترول خون را پائين مي آرود.
– روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماري هاي پوستي مفيد است.
كاكل ذرت را قبل از رسيدن كامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و بسرعت خشك مي كنند. كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي كند.
– دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراري است.
– درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد.
– سنگ مثانه ،التهاب ،ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد.
– كاكل ذرت بطور كلي دستگاه ادراري را تميز مي كند.
– به غير از كاكل ذرت از برگ و ريشه و ساقه بلال نيز استفاده طبي بعمل ميآيد.
– رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين Zeine و زيازانتين Zeaxanthine مي باشد.
– در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است :
– انرژي ۳۵۰ كالري فسفر ۲۶۵ ميلي گرم
– آب ۱۳ گرم آهن ۲ ميلي گرم
– پروتئين ۹ گرم ويتامين آ ۴۹۰ واحد
– چربي ۴ گرم ويتامين ب ۱ ۰/۴ ميلي گرم
– مواد نشاسته اي ۷۲ گرم ويتامين ب ۲ ۰/۱۲ ميلي گرم
– كلسيم ۲۲ ميلي گرم ويتامين ب ۳ ۲/۲ ميلي گرم
– سديم ۱ ميلي گرم ارسنيك ۳۰ ميلي گرم
– پتاسيم ۲۸۵ ميلي گرم
با توجه به اهمیت و خواص نشاسته ذرت همه ساله حدود ۲۵% از تولید خالص جهانی ذرت، جهت تغذیه انسان بکار می رود. خلوط آرد ذرت و آرد گندم در تهیه نان و شیرینی سازی نیز کار برد دارد.
برای تهیه پودر نشاسته ذرت می توانید از آدرس زیر تهیه کنید
– تغذیه دام و طیور:
از آنجا که این گیاه از نظر پروتئینی و سایر مواد قندی برای دامها بسیار غنی است، لذا حدود ۸۰ تا ۸۵% تولید هر کشور به مصرف تهیه ذرت سیلویی و یا علوفه سبز تازه برای تغذیه حیوانات به خصوص گاوهای شیری و گوشتی رسیده و انواعی از ذرت که دارای دانه های سفید رنگ هستند برای پرورش پرندگان، مصرف می شود. دانه ذرت یکی از مهمترین دانه های سفید رنگ هستند برای پرورش جوجه پرندگان اهلی مانند مرغ و اردک و غاز نقش بسزایی داشته و در سرعت رشد آنها بسیار مؤثر است.
– مصارف صنعتی:
ارزش غذایی فرآورده های صنعتی ذرت بسیار مهم می باشد. ذرت یکی از ارزانترین و خالص ترین منابع تولید مواد آلی جهت مصارف صنعتی است. در کارخانجات نشاسته سازی از ذرت، نشاسته خوراک دام، شربت قند و روغن استخراج می کنند. در صنایع تقطیر از ذرت تخمیر شده الکل و ازجوانه ذرت، روغن بدست می آید.
© تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت مهشاد یزد میباشد | توسعه توسط ایکامیران